maanantai 25. kesäkuuta 2012

Lukasta on moneksi

Pari tyyppiä sanoi että jotain hahmojuttuja olisi kiva lukea lisää (virhe teidän osalta, nyt saatte sitten kans lukea hue hue hue!), ja Riikin antoi tosi kivan idean kertoa jonkun hahmon syntytarina. n__n Päätin sitten kertoa Lukan kehityksestä hahmona eri tarinoissani!
Lupe ja Romdeo vuodelta 2010.
Ensimmäinen pidempi sarjakuvaideani oli Portti-niminen sarjakuva. Susilauma joutuu muuttamaan reviiriään kilpailevan lauman takia, joten ne menevät ulottuvuusportista läpi ja tapaavat taikasusia. Sitten laumat taistelevat alueistaan lohikäärmeiden ja mutanttisusien avulla.... kuten huomaatte, juoni oli täydellinen helmi.

Tästä sarjakuvasta on itse asiassa vieläkin hahmoja jäljellä, joskin niiden ulkonäköjä on muutettu enemmän tai vähemmän:


Husky, Pätkis, Naakka, Korppi ja Varis
Husky oli sarjan päähenkilö, mutta tällä oli myös isoveli. Ja kukahan tämä isoveli mahtoi olla..? Oikein arvattu, Lukahan se! Sarjakuvan ensimmäisen sivun luonnoksen näette tässä:

6.4.2006, sanoo tietokone.
Miten hehkeää! Husky on ensimmäisen ruudun itkupilli, Luka on tuo ärisevä töyhtöpää. Luonne sillä on ainakin samanlainen kuin nykyään, vaikka ulkonäkö ei... :D En muista kunnolla Lukan värejä, mutta rodultaan tämä oli siskonsa tapaan husky, joten väritys oli varmaan samantapaista.

Upeassa sivussa Luka siis tappaa väkivaltaisen omistajansa, oih! Dramaattista. Tämän jälkeen ne karkaavat ja törmäävät susilaumaan. Lukalla oli tosiaan pitkään tuo töyhtöpää ja ärripurri luonne. Koko sarjakuvan ajan Luka oli kyyninen ja äkkipikainen, eikä pitänyt taikasusista tai Huskyn ja Korpin suhteesta sitten yhtään.

No, seuraava sarjakuvani olikin sitten kokonaan Lukalle omistettu. Se oli luovasti nimetty Lukaksi. Tässä sarjakuvassa Lukan väkivaltaisen isän tappaa demoni, jonka Luka kiitokseksi päästää riivaamaan tämän kaulapannan. Demonin nimeksi annetaan paremman puutteeksi Panta. Luka on niin kiitollinen Pantalle, että antaa sen manipuloida itsensä tappamaan muita ja tekemään mitä se tahtoo.

Tästä sarjakuvasta onkin vähän enemmän kuvamateriaalia! Katsotaanpa ensin miltä tämän sarjan hahmot näyttävät nykyään:

Kompi, Panta, Pätkis, Luka, Tenka ja Sanjius
Hukkista lukeneet tunnistavat varmasti hahmoja! Kyllä, Sanjius, Tenka ja Kompi keksittiin tätä sarjakuvaa varten. ´u` Mutta jokaisen luonne ja suhteet toisiinsa ovat varsin erilaiset, etenkin Kompin. Voin joskus tehdä Kompista samantapaisen merkinnän kuin tämä, jos siltä tuntuu. Ja Pätkiskin eksynyt mukaan jo toista kertaa - hahmojen kierrätys alkaa. :D Harrastan sitä kovasti.

Mutta siirrytäänpä ajassa taaksepäin ja katsotaan vähän kuvia sarjakuvan piirtämisen ajoilta.

14.6.2007, sanoo taas tietokone.
No Luka näyttää samalta kuin nykyään, mutta kuka ihme tuo toinen on...? Se on... ready for it? PANTA. XDDD Haahahah helvetindemoni jolla on vihreät luppakorvat ja pinkki tukka. Ookoo! No ei sentään, Pantan demonimuoto muistuttaa ihan oikeasti aika paljon tuota nykyistä versiota, ainoa ero on että se ei ollut tulidemoni ja sillä oli parit sarvet ja piikit siellä täällä.

Panta ei pysty käyttämään demonimuotoa kuolevaisten maan päällä. Mutta sen sijaan Panta pystyi muuttumaan kaulapannasta sekä teräaseeksi, että koiraksi. Se antoi Lukan päättää itselleen ulkonäön, mutta kun tämä ei osannut, niin Panta otti vain Lukasta mallia... en tiedä mistä toi vihreä ja pinkki sitten tulee, en todellakaan...

Of DOOOM. 20.10.2007.
Tässäpä sitten sivumateriaalia, huomatkaa toisen ruudun irtoamispisteessä oleva korva. En muista onko tässä nyt Luka vs. tämän psyko isä, vai Luka vs. Tyyppi-jonka-Panta-haluaa-murhattavan. Veikkaan jälkimmäistä, tällainen himmeä muistikuva tuntuu olevan.

3.4.2007
Viimeinen aiheeseen Luka-sarjikseen liittyvä kuva! Tämä on storyboard sarjakuvan alkupuolesta. Tässä näkyy myös pätkis, sekä tuo sirppiase miksi Panta pystyy muuttumaan. En tiedä mistä noi puhuvat, ilmeisesti ei ollut tarpeen kirjoittaa dialogia ylös.. :D

Tässä sarjakuvassa Luka on paljon vähemmän asshole, se on enemmänkin varautunut ja sillä on myös huumorintajua. Se myös ystävystyy tuttuun tapaan Kompin kanssa. Alkuperäisessä sarjiksessa Pantakaan ei ole niin itsekäs ja manipuloiva kuin millaiseksi olen sen nykyään muuttanut - sen demonimuoto on vain kovin kivulias joten se halusi Lukan auttavan tätä saamaan oman kehon maan päälle.

Sitten uudempaan tuotantoon eli Hukkateillä-sarjikseeni. Sen osa teistä varmaan tunnistaakin, kuten jo sanoinkin!

Takana: Tenka, Anra, Lupe, Aivan, Sanjius, Ralvaru
Edessä: Kompi, Ransan, Senna, Levi, Ruska, Miku, Romdeo.
Ja tottakai Hukkiksesta on jokainen hahmo tallella - ellei listasta sitten unohtunut joku... Tässä sarjakuvassa Romdeo raahataan susilaumaan pienen yhteenoton seurauksena, ja se joutuu elämään niiden seurassa. Lupesta ja Kompista tulee varsin tärkeitä Romdeolle.

Lupen nimi ei tosiaan ole tässä sarjiksessa Luka, ja kohtelenkin näitä periaatteessa eri hahmoina - Lupe on kuitenkin ehdottomasti Luka, sen ulkonäkökin on pantaa myöten samanlainen. Hukkiksessa Lupe taantuu luonteeltaan taas enemmän samalle tasolle kuin Portissa: se on hyvin varautunut eikä pidä kenestäkään muusta kuin Kompista. Mutta toisin kuin Portissa, se on kuitenkin hyvin uskollinen laumalleen ja tottelee korkeampiarvoisiaan kysymättä.

omg hymyilevä Lupe!? 31.5.2008. 
Hukkiksessa tein Lupen ja Kompin välille paljon tiiviimmän siteen kuin Luka-sarjiksessa. Luka ja Kompi ystävystyvät, mutta Luka kuitenkin joutuu lähtemään laumasta eivätkä nämä kaksi näe toisiaan enää sen jälkeen kummemmin, jos ollenkaan.

Hukkiksessa taas nämä kaksi ovat aina yhdessä! Lupelle Kompi on kuin isoveli, hyvin rakas ja täysin korvaamaton. Kompi taas on rakastunut Lupeen, mutta se ei koskaan tule kummemmin ilmi sarjakuvassa, eikä Lupe tai kukaan muu saa koskaan tietää sitä.

Kompin kuoltua Lupen asenne muuttuu! Se ystävystyy Sennan kanssa (tämä ei tietenkään silloin ole enää pentu), ja Lupesta tulee itse asiassa lauman seuraava johtaja Sanjiuksen kuoltua. Kukapa olisi uskonut! MINÄ. Lupe on hyvä ja pidetty johtaja.

Itse asiassa Lukasta kasvaa aina tasapainoinen aikuinen, oli se missä tarinassa tahansa. Varautukaa siihen että menette nyt ihan sekaisin, koitan selittää mahdollisimman selkeästi! Eli. Luka-sarjakuvan tarina on tavallaan kytköksissä erääseen toiseen tarinaani missä esiintyvät Devia ja Rondo. Panta karkoitetaan ikuiseen vankeuteen, ja Luka saa taas oman vapautensa takaisin, jonka jälkeen tämä elää yksin rauhallista normallista elämää.

Tarinat ja huhut Lukan demonista päätyvät Devian ja Rondon korviin, ja nämä kaksi lähtevät tapaamaan tätä. Ei ollut niin vaikeaa? Vai oliko. XD Eli periaatteessa kun Luka-sarjakuvan tapahtumat loppuvat, vähän sen jälkeen alkavat taas Devian ja Rondon tarinan tapahtumat. Hukkis taas on ihan oma juttunsa eikä ole yhteydessä muihin tarinoihini, eivätkä Lupe ja Luka ole olemassa yhtäaikaa.  

Devian vanhentunut ulkonäkö, ja Rondo
Devian ja Rondon tavatessaan Luka on kohtelias ja jopa avulias. Devia tykästyykin tähän niin paljon että pyytää Lukaa liittymään heidän mukaansa - mutta Luka kieltäytyy koska se viihtyy paremmin yksin. Selviää myös että vaikka Luka tietää Pantan manipuloineen tätä lähinnä oman etunsa nimissä, se pitää tätä silti yhä ystävänä ja muistelee niiden yhteisiä aikoja lämmöllä. Se haluaisi jopa tavata Pantan vielä joskus, jos se vain olisi mahdollista.

Jaaaaa siinä taisi olla kaikki Lukani! :D Anteeksi varsinkin loppupuolen sekava teksti, alkoi käydä raskaaksi kirjoittaa. Tekstiä tuli ihan liikaa muutenkin..! 

6 kommenttia:

  1. Mä. Rakastan. Sun. Hahmojuttuja. ♥

    Arvaa vaa kuka haluaa nyt vielä enemmän, että tekisit Hukkista. Yybyy ;n;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekisin sitä nii mielelläni, oon nii homo ku en voi jaksaa ÄÄÄÄ. D'': Hukkiiis. Selasin kuviiki ni oon piirtäny siit viimeks 2008 kunnon kuvii. Plus sit toi vuoden 2010 paska.

      Poista
  2. Uh ah, ehdottomasti lisää hahmopostauksia jos suinki on inspiraatiota tehdä!
    Melkeen kusin innostuksesta housuun ku tätä oli niin kivaa lukea. <D Muistan ku aina selitit mul kaikkia Hukkisjuttuja hihi.~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D Tätä oli tosi kiva kirjottaa, et voin kyl todellaki tehdä lisää. :>

      Tämähän muuttuu Detrahin hahmoblogiksi LOL.

      Poista
  3. Nämä hahmotekstit ovat vallan mukavia luettavia, ja mielenkiintoisia. Lisää vain jos jaksat tehdä C:

    VastaaPoista