sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Sarjakuvia, paljon sarjakuvia!

Keräilen muutamia asioita, mut kaikkein rakkain ja aktiivisin kohde on koiraeläinsarjiksien kerääminen! Aattelin tässä postauksessa kerroo sarjiksista mitä omistan, ja mitä mieltä niistä oon. :) Nää ei oo missään parhausjärjestyksessä tai mitään.

Varoitus, tosi pitkä postaus. :D


The Blackblood Alliance

Kieli: Englanti
Tekijät: Kay Fedewa & E. Siegel
Värit: Värillinen


Juonesta: Susien eliittivartijoiden johtaja, Swiftkill, lavastetaan syylliseksi alfaparin pentujen murhaan, ja näin ollen eliittivartijat karkoitetaan susien alueelta ja nimetään halventavasti Blackblood-susiksi. Sudet joutuvat kuitenkin sotaan sapelihammastiikereiden kanssa, ja jäävät pahasti alakynteen. Alfanaaras päättää lähettää kaksi sutta hakemaan karkoittamansa Blackblood-sudet takaisin.

Omaa juttua: Tää on monille varmaan jo tuttukin, jos koirapiireissä pyörii. Yksi ensimmäisistä koirasarjiksista mitä itelleni hankin. Piirrustusjälki on kauheen kaunista, ja tykkäsin juonestakin, mitä nyt ekasta osasta irti sain. Taustat on ihan järkyttävän hienoja, ja susia kuvataan monista eri kuvakulmista ja asennoista. Myös juoni etenee tosi sulavasti, ja dialogi on nättiä!


Valitettavasti Kay ei enää aio jatkaa tätä sarjista, joten toi osa yksi joutuu nyt seisoskelemaan yksinäisenä hyllyssä. Kaikista eniten ärsyttää että kakkoskirjaa oli jo piirretty jonkun verran, mutta nyt en koskaan saa sitä ostettua! GRR. Ois ollu mukavampi jos ois ollu ees kaks osaa, ku nyt toi on nii surkee yksinäinen ressukka tuolla. Tosin tästä sarjakuvasta on ilmesesti tulossa ihan uusi versio, minkä sit tietenkin aikanaan ostan. Mutta konseptien, kuvien ja muun perusteella olisin kyllä pitänyt tästä alkuperäisestä enemmän. 

Tää on ainoo sarjis missä on tekijän nimmari. ;n;
Bonuksena kirjan lopussa oli hahmoesittelyjä. Ja lisäksi tosiaan se nimmari, jonka tähän tilasin. 

Anteeksi rumat kuvat, tähän piti ottaa ite valokuvia. D:

Sudentaival

Kieli: Suomi
Tekijä: Emma Kantanen/Lupus
Värit: Värillinen



Juonesta: Sudet lähtevät etsimään itselleen uutta reviiriä, kun ihmiset alkavat vähitellen tunkeutua heidän nykyiselle alueelleen. Uutta reviiriä etsiessä sattuu kaikenlaista. 

Omaa juttua: En muista ostinko tämän vai The Blackblood Alliancen ensin. Tää oli kuitenkin ensimmäinen suomalainen koirasarjis minkä ostin. Alunperin sarjis oli väritetty vesiväreillä ja oli  (keskeneräisenä) näkyvillä  Lupuksen kotisivulla, mutta sitten Lupus teki tän tietokoneversion ja laittoi sen myyntiin. Sarjista ei enää ollut sivuilla nähtävänä. Tarina kuitenkin kiinnosti kun olin sitä jo aloittanut, niin päädyin sitten ostamaan kirjasen. Niihin aikoihin en vielä varsinaisesti harrastanut koirasarjiksien keräämistä, joten olen tosi iloinen että satuin hankkimaan tän sillon aikoinaan! 



Tää oli kotikoneelta printattu ja itse taiteltu, jos oikein muistan. Mun mielestä jälki on siihen nähden kuitenkin hyvää, paperikin on tosi hyvää laatua! Tähän sarjikseen ei ole toisia osia, koko tarina on tossa yhdessä kirjasessa. Välillä tarina porhaltaakin aika nopeasti eteenpäin, ja jotkut mun mielestä isotkin asiat kolautetaan oudosti "no ei voi mitään"-tyylisesti (tietenkin tässä nyt vähän liioittelen)Mut ehkä se on vaan sitä että noiden susien käsitys moraalista eroaa omastani tai jotain. :D Mutta oli kiva sarjakuva, tykkäsin tosi paljon siitä että koko sarjiksen sai luettua yhdellä kertaa, eikä osissa. Tässä sarjiksessa on mun mielestä kaunein väritystyyli, jos vertaa noihin nykysiin mitä omistan. :D Sopii jotenkin niin hyvin sarjakuvaan toi tyyli.

Ihmettelen aina sitä outoa systeemiä, että tätä ostaessa sain sarjiksen ekana kotiin, ja sitten vasta piti maksaa. :D Koskaan ennen (enkä sen jälkeen) ole tollasta systeemiä nähnyt.


VirusRISING

Tekijä: K.M Heyward (Ensimmäisessä osassa myös Simon Michel)
Kieli: Englanti
Värit: Värillinen


Juonesta:  Kaupungissa riehuu virus, jota joukko koiria tartuttaa. Se tekee koirista viisaampia ja vahvempia, mutta ilmeisesti myös väkivaltaisimpia..? Pieni ryhmä koiria päättää ruveta keräämään porukkaa, ja ryhtyä vastaiskuun. Tai jotain.. :>

Omaa juttua: Tässäkin on ihan kauheen kaunis piirrosjälki. Ekassa osassa varsinkin ihan älyttömän hienot taustat ihastutti, esimerkiksi toi kaatopaikan upea autokasa! Toisessa osassa taustat oli vähän huonolaatuisemmat mun mielestä (tosi upeita silti siis). Mietin että tekiköhän tuo Simon Michel taustat ekaan osaan? Vai oliko noi taustat jotain stock-kuvia aluks? Tai sitten syy on jossain muussa, en tiedä. Ehkä jopa vika on omissa silmissä, hehe. :D


Toistaseksi tätä on tullut kaksi osaa, ja kolmas on tekeillä! En oo vielä päässyt ihan kunnolla juoneen kiinni, mutta tarina alkaa kyl pikkuhiljaa valaistua. Luulen et kolmannessa osassa pääsen jo kunnolla kärryille. :D En siis tarkoita että juoni ei oo selkeää tai mitään, tarvin yleensä vaan pari lukukertaa että pääsen kärryille. Eli omissa aivoissa vika tällä kertaa. 

Pakko mainita yhestä asiasta mikä mua henk koht ärsyttää tos sarjiksessa. :D Siin on yks koira millä on silmälasit. EIIGH kaiken muun vielä ymmärrän mut. >'D Vihaan silmälasipäisiä hahmoja ylipäätänsäki, nyt viel turrellekki sellaset. No ainaki tiedän kuka ton sarjiksen inhokkihahmoni on!

Näissä kirjoissa on bonuksena luonnoksia ja fanitaiteita!



Wurr

Tekijä: E. Jokinen (WolfPearl)
Kieli: Suomi
Värit: Mustavalkoinen


Juonesta: Joukko mutatoituneita koiria, "hornanhurttia", joutuu lähtemään kodistaan menetettyään reviirinsä. Heidän pitää lähteä hornanhurttien kotina pitämästään kraaterista koirien asuttamaan maailmaan.  

Omaa juttua: Tässäkin luulisin että ainakin suomalaiset koirapiiriläiset tietää WolfPearlin ja Wurrin. Jos ette tiedä niin hyi, hävetkää! Kipinkapin lukemaan. Luulin aikoinani että Sudentaival jäisi ainoaksi suomalaiseksi koirasarjikseksi (ja että se ja BBA olisivat ylipäätään ainoat koirasarjikset mitä tehdään myyntiin), mutta ei vaineskaan! Wurr pelastaa. Tosin tunnustan että aluksi olin tosi skeptinen tän sarjakuvan jatkuvuudesta, kun olin seuraillut WolfPearlin aikaisempia projekteja, jotka yleensä kaatuivat. :D Mutta kyllä on mieli muuttunut, hirveä määrä upeita sarjissivuja. 

Wurrissa on mun mielestä ehkä kaikista kaunein piirtotyyli mun tämänhetkisestä kokoelmasta . Ja sarjis piirretään vielä käsin! Respect! Tähänkin haluaisin niiin nimikirjoituksen, mutku aina oon unohtanu ottaa sarjiksen coneihin mukaan yny yny. ono Mutta kyllä vielä joskus... Tästä sarjiksesta ostan itelleni kakkososan Desucon Frostbitestä, näpit syyhyää jo..! 


Ainoa närä mulla on tällä hetkellä siinä, et tuntuu et sarjiksen pääjuoni on jossain kuusessa, ja enemmän keskitytään noiden koirien kulttuureihin ja fiiliksiin ja kaikkeen. Tässä sarjiksessahan on niin tarkasti suunniteltu maailma, lajit ja ihan kaikki että itkettää. :D Oon siitäkin syystä iloinen että Wurria julkaistaan DeviantARTissa, koska rakastan lukea WolfPearlin selityksiä jostain pienistä yksityiskohdista, aijai.

Ja se on kiinnostavaa tietenkin, mutta haluisin nähdä muutakin. Sarjiksen tempo on jotenkin tosi hidas. Toivoisin vähän enemmän actionia, mut mitä nyt oon noita uusimpia sivuja lukenut, niin nyt toimintaa näyttäisikin olevan tulossa!


The Rogues

Tekijä: Rachel Johnson
Kieli: Englanti
Värit: Mustavalkoinen



Juonesta: Kaksi koiraa etsivät paikkaa, jota kutsua kodiksi. Sitä vaan ei millään tunnu löytyvän. Samaan aikaan mysteerinen tauti alkaa levitä.  

Omaa juttua: Tämä. :D Oi oi tämä. Niinku näistä sarjiksista useimmat, tää on myös netissä luettavana. Mutta en koskaan lue sarjiksia (Wurria lukuunottamatta) ennenku olen saanut ne itelle kotiin, että voin sitten livenä lukea rauhassa. :D Tää oli kyllä jotain ihan muuta kun mitä odotin. Enkä tarkota negatiivisessa mielessä, mut jotenki kun tekijän piirtotyyli on niin sarjismainen ja näin, ni odotin jotai pirteetä seikkailutarinaa. OH NO, ei ollut pirteä! >'D Tosi synkkä sarjis, jotenki aina outo lukea tätä. Näiden koirien ajatusmaailma on niin erilainen mihin oon ite tottunut. Mut siksi sitä onkin tosi kiinnostava lukea! 


Piirtotyyli näyttää tottapuhuen välillä vähän hutastulta, mutta tosiaan tekijän tyyli on muutenki simppeli, nii en usko että tätä on kuitenkaan puolella perseellä tehty. Ja vaikka oiskin ni kyllä silti nostan hattua, joka osassa on suunnilleen 50-70 sivua, ja pokkareita on julkaistu 4 (viides on valmis, mut ei vielä myynnissä). Vaikka mä piirtäisin pelkkiä tikku-ukkoja, en silti jaksais piirtää noin monta sivua. :D

Näissä on bonuksina aivan älyttömän ihania strippisarjiksia joka kirjan lopussa. :D Nauran niille välillä niin paljon! 


Son of the Philosopher

Tekijä: Chelsea Mann
Kieli: Englanti
Värit: Värillinen


Juonesta: En osaa oikein sanoa mitään, itse asiassa. Kettu...demoni..joku, yrittää selvittää miksei tämän isä  jättänyt voimiaan tälle perinnöksi.  

Omaa juttua: Tää on uusin löytöni! Jotenkin ihan sattumalta huomasin tämän, onneksi. :D Nyt on turvallisesti kaksi tähän mennessä ilmestynyttä osaa ostettu ja luettu. Tottakai heti ensimmäiseksi valitan. Päähenkilö on väriltään musta, ja puolet ajasta taustat on mustia tai vähintäänkin tosi tummia. Ainoa asia mitä erotan on ton hahmon silmät. En nä MITÄÄN muuta. >_< Hahmo hukkuu inhottavasti taustaan, välillä piti kauheesti yrittää tihrustaa että mitä tapahtuu, enkä silti tajunnut. Tää ongelma ilmenee välillä myös The Roguesin kanssa, mutta harvemmin. Noi kaksi sarjista on ostettu samasta paikasta, en tiedä onko sillä jotain tekemistä asian kanssa. Tai sitten jälki vaan näyttää koneella hyvältä, mutta printatessa ei!


No kuitenkin. Tässä sarjiksessa päähenkilö on kettu, ei koira. Mutta ei se mitään, tarpeeksi koiramainen mulle! Plus kyllä tässä on koiriakin, vaikkakin pienessä osassa. :D Taas tosi kaunis piirtojälki, ja kiinnostava juoni. Kaikkea en kyllä tapani mukaan taaskaan tajunnut (kun oli nii pimeää ÄÄÄ), toivotaan et seuraavat osat ja muutama uusi lukukerta valaisisivat hiukan... :D

Siinä oli tämänhetkinen kokoelma! Jos ite tiedätte jotain myynnissä olevaa koiraeläinsarjista niin kertokaa! OvO Ostan heti. Ja onnittelut niille jotka urhoollisesti lukivat loppuun. XD Kiitän teitä. 

12 kommenttia:

  1. Sun selitystä on jotenki niin kiva lukea. Vaikutat niin pirteeltä, iloselta ja positiiviselta etkä karkota kaikkia kauas negatiivisuudellas, ku joka toine sana olis vittu. Osaat noista huonoistaki puolista puhua niin positiivisella tavalla! AAHHH tää postaus on niin helmi *psykopaatti* Mut oikeesti, täst tulee jotenki hyvälle mielelle, varsinki ku puhut aiheesta mikä selkeästi on sulle itelles tärkee. Se näkyy ja kauas ouo
    Ja kauheen hyvin osaat kertoa näistä, ilman että spoilaat! Kunnon mainospuheet, mielenkiinto herää... melkee kaikkien kohal. Luen näit sit joskus teillä, mikäli joskus uskallan koskeakkin niihin n__n (pelkään hajottavani kaiken, mihin kosken)

    Tosta vikasta en tainnu tietääkkää. Tai mainitsit siitä kyl jossai vaihees mulle, mut nytpä sain tietää lisää n__n

    VastaaPoista
  2. Tää oli kiva postaus, rupes muakin nää sarjakuvat kiinnostamaan. Tykkäsin ku kerroit omis jutuissa myös huonoistakin puolista etkä vaan ihkuttanu kaikkea :D

    VastaaPoista
  3. No hyvä! :D Pelkäsin just et ois päinvastoin, eikä kukaan jaksa lukee tätä ollenkaan!

    Kiva, kiitos! OvO Yritin just olla spoilaamatta, jos joku haluuki lukea niitä. Ooks Sudentaipaletta viel lukenu vai muistanks väärin! Luin sen ite äsken just uusiks, ku oli nii pitkä aika ku olin viimeks lukenu. :D

    Ja ei huolta, en oo näiden kaa mitenkään turhan tarkka, ja tiiän kyl et sä osaat käsitellä noita varovasti. 8D

    Heehe, kiva et tykkäsit. ;u;

    VastaaPoista
  4. Oho Cava, kirjotit kommenttis ku vastasin Tydiille! XD Yllärikommentti.

    Kiitos, kiva että tykkäät! :> Koitin joo kertoa rehellisesti, vaikka jokasessa oli ehdottomasti enemmän hyvää kun huonoa, tietenkin.

    VastaaPoista
  5. Vähä jännää! :D Kaikki näyttää nii kivoilta o3o Ja hyvin selostit, pro! :>

    VastaaPoista
  6. Mistä sä oot näitä ostanu? o.o

    YHYY ihan tyhmää kun mulle tulee aina nii... ärsyyntyny olo ku joku on saanu sarjakuvia ylipäätää valmiiks ja vielä myyntii! ;_; Mä en osaa ihailla sillee vilpittömästi, mä vaan oon hirveen kateellinen ku en ite oo saanu yhtäkään pitkää projektia valmiiks 8/ Mua vaan ärsyttää hirveesti ja pahimmas tapaukses alotan ite jonkun kökön sarjiksen joka tyssää kahteen sivuun. Ainoo sarjis, jota oikeesti joskus jaksoin tehä oli se Domi ja Popo, mut ei sitä kyl samalla lailla voi silleen mitata kun se oli strippeinä eikä sivuina. Sitä paitsi se oli huumorisarjis, ja mä haluisin tehä jotain vakavamman oloista, pitkää tarinaa. Ehkä mun pitäs vaan hyväksyy se, et sen tyyliset sarjikset ei oo ihan mun juttu. MUTKU MÄ EN HALUUU.
    Mut joo öh sori toi purkaus >D Kivasti tosiaan selostit näistä etkä vaikuttanu semmoselta... emmä tiiä! Kyyniseltä ammattilaista esittävältä... tyypiltä tai muuten vaa ärtyneeltä. (-->mä 12-vee)

    VastaaPoista
  7. Japaninsusi: Kiitoksia! :D Ne on jokanen kivoja, kyllä.

    Scorppa: Noi suomalaiset oon ostanu ihan ihmisiltä iteiltään (yllättäen), BBA:n ostin sen sarjiksen kotisivuilta ja noi loput on kaikki myynnissä samassa paikassa, Indyplanetissä. :D

    Nojoo halusin kans ite joskus saada Hukkiksen valmiiks, mut eihän siitä mitään tullu. u__u Miten pitkii noi sun sarjikset ois sit valmiina ollu? Sudentaivalhan on vaan 48 sivua pitkä, ja siinä on silti ihan selkeä kunnon tarina. :D Pitäs varmaan alottaa jollain lyhyemmällä projektilla ensin, nii ois suurempi mahdollisuus onnistua. Kyllä sä pystyt siihen!

    Kiitos, kiva kuulla! 8D

    VastaaPoista
  8. Mistä löytää Emma Kantasen ;n; Sanoit aikasemmassa kommentissa, että olet ostanut suomalaisten sarjakuvat heiltä itteltään, ja olisin oikein kiinnostunut Sudentaipaleesta. Eikä sitten mitään hajua missä tekijä piileksii ;_;

    Muuten kyllä pakko sanoa, että myyntipuheesi oli vakuuttava >'D Kuolaan nyt itsekkin näitä sarjakuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äh ò_ó Eipä sittenkään YHTÄÄN mitään. Miksi näin niin tietenkin tarkkaavaisuus googlea käyttäessä. Jaahas, taitaa mun aivot tarvita lisää lomaa.

      Poista
    2. Oletan että tekijä löytyi? :D Onko Sudentaipaletta myynnissä enää? Siitä on monta vuotta kun ostin sen!

      Ja HAA, mahtavaa että myyntipuheet toimii. XD Tehdään koirasarjiksista kannattavia niin saan niitä lisää eiku.

      Poista
  9. VAU!!mistä noita saa??vähäko hienoi!!mä häluun noi!!

    VastaaPoista
  10. ihania oot taitava noi on hienoi siis suorastaan mahtavia tahtoisin että tekisit niitä kirjan kohtauksia eli piirroksia ehdottomasti lisää kiitän että sain nähdä nämä siis kiitos!

    VastaaPoista